Vaginismul este o afectiune care se caracterizeaza prin spasme involuntare ale musculaturii vaginale, declansate de frica penetrarii. In consecinta, orice incercare de contact sexual, introducere a unui tampon vaginal, sau chiar un consult ginecologic de rutina, nu este numai dureroasa, ci chiar imposibila.
Statistic, circa 7 % din femeile de pe glob sufera de vaginism. Din pacate, in mod frecvent vaginismul este nediagnosticat sau diagnosticat gresit.
Cel mai frecvent femeile evita sa discute acest subiect. Originea vaginismului rezida intr-un traumatism mai vechi sau un cadru familial sau religios strict. Nicio terapie – sexologie, psihologie, sofrologie, acupunctura, hipnoza, biofeedback, antidepresive – nu reusesc sa trateze vaginismul. In timp, anxietatea legata de penetrarea in cursul actului sexual se accentueaza, iar problema afecteaza nu numai femeia care sufera de vaginism, ci intreg cuplul, din punct de vedere afectiv si sexual.
Este de preferat sa discuti liber cu medicul aceste simptome, pentru a rupe cercul vicios ‘spasm – durere – angoasa – spasm …’
Pentru redescoperirea sexualitatii, in prezent cel mai bun tratament al vaginismului, cel mai simplu, cel mai eficient, cel mai rapid, cel mai putin traumatizant, cel mai avantajos din punct de vedere al costurilor si cel mai durabil, il reprezinta toxina botulinica, combinata cu exercitiile perineale care utilizeaza dilatatoarele vaginale, in cadrul PROGRAMULUI VAGINISM
Daca ai raspuns ‘DA’ la una din aceste intrebari, este posibil sa suferi de vaginism. Aceasta problema poate fi tratata prin programul meu comprehensiv de tratament cu botox pentru vaginism.
Este important de inteles faptul ca disfunctia durerii sexuale poate avea diferite grade de severitate. Unele femei au vaginism usor, care se manifesta prin durere la contactul sexual (dispareunie). Altele sunt afectate atat de sever, incat contactul sexual este brutal de dureros sau imposibil. Durerea la tentativa de contact sexual este descrisa ca o arsura, ca o taietura sau ca o intepatura. Efectele durerii dupa un contact sexual pot persista timp de cateva ore sau chiar zile.
In cazurile usoare de vaginism, spasmul muscular poate sa nu fie prezent, ci mai degraba un tonus muscular crescut. In cazurile mai severe de vaginism, spasmul muscular este intotdeauna prezent, in special la nivelul muschiului de la intrarea in vagin, nepermitand deloc penetrarea.
Pe masura ce o femeie experimenteaza durerea la contact sexual, incepe sa se dezvolte frica si anticiparea durerii cu fiecare incercare de contact sexual. In scurt timp, apare anxietate majora numai la gandul penetrarii. Aceasta anxietate severa se manifesta si in cursul unui examen ginecologic, facand imposibile tuseul vaginal cu un deget sau introducerea unui specul vaginal.
Vaginismul, care intra in categoria durerii sexuale de cauza nemedicala, este deseori confundat cu vulvodinia, vestibulodinia sau vestibulita, afectiuni care fac parte din aceeasi categorie. De remarcat faptul ca atat vulvodinia (durerea in vulva), cat si vestibulodinia (durerea in exteriorul vaginului, in interiorul labiilor mici), pot coexista cu vaginismul, dar in aceste cazuri vaginismul este problema majora, iar celelalte pot reprezenta numai o manifestare a anxietatii.
Vaginismul este o problema atat psihologica, cat si fiziologica. Corpul uman tinde sa stabileasca modalitati naturale de aparare impotriva durerii si lezarilor. In cazul vaginismului, frica de penetrare datorita durerii percepute, creaza un reflex care contracta musculatura vaginala. Acesta este mecanismul de protectie al corpului impotriva durerii.
Se refera la situatia in care nu a existat niciodata un contact sexual nedureros sau contactul sexual este dintotdeauna imposibil. Cauzele vaginismului primar nu sunt cunoscute, dar ele pot fi legate de
Se refera la situatia in care dupa o perioada de contacte sexuale nedureroase, intervine durerea la penetrare. Cauza care declanseaza aceasta durere ramane deseori necunoscuta, dar ea poate fi legata de
Vaginismul este o disfunctie dureroasa sexuala complexa care interfera cu capacitatea de a avea contact sexual confortabil si placut. De cele mai multe ori cauza vaginismului nu este clara, dar manifestarile sunt similare in toate cazurile: tonus crescut al musculaturii vaginale, sau spasm, in special la nivelul muschiului de la intrarea in vagin, ceea ce face imposibil contactul sexual. Vaginismul este acompaniat de nivele diferite de frica si anxietatea de penetrare. Tratamentul cu botox si dilatatie sub anestezie este foarte eficient pentru toate formele de vaginism, indiferent de tip si cauza.
Fiecare pacienta beneficiaza de o consultatie personalizata in urma careia se va stabili regiunea care va fi injectata si doza necesara de toxina botulinica.
90 % rata de succes.
Confidential & discret.
Programul meu de botox pentru vaginism include o procedura nedureroasa, cu durata de aproximativ 30 minute, sub usoara anestezie. In cursul acestui tratament pentru vaginism, sunt administrate injectii cu botox in vagin, pentru a combate spasmul involuntar. Apoi, tratamentul vaginismului continua cu dilatarea progresiva a vaginului, sub anestezie. Unul dintre dilatatoare va fi lasat pe loc intravaginal, astfel ca atunci cand te trezesti din anestezie, vei simti o penetrare nedureroasa.
Fiecare pacienta beneficiaza de o consultatie personalizata in urma careia se va stabili regiunea care va fi injectata si doza necesara de toxina botulinica.
Programeaza-te acum