Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Program Nutritie

O noua abordare Anti-Aging

Ce este nutriția personalizată?

Nutriția personalizată se aplică științei nutrigenomicii, care ia în considerare starea genetică, fenotipică, medicală și nutrițională a pacientului, precum și alegerile stilului de viață pentru a dezvolta un protocol holistic de dietă și suplimente. Antiteză a unei abordări de tip “one-size-fits-all”, nutriția personalizată analizează mai întâi genele specifice care determină unii pacienți să răspundă diferit la elementele nutriționale, la alimentele consumate și la suplimente. Aceste variații genetice interferă cu absorbția sau metabolizarea vitaminelor și mineralelor, având un impact asupra greutății, metabolismului, inflamației, sănătății pielii și a părului, precum și asupra ritmului de îmbătrânire.

Medicina, nutriția și sănătatea pielii sunt invariabil legate. Testarea markerilor genetici și a factorilor de risc este cel mai bun mod de a obține o lectură a sănătății interne. Genomica și nutrigenetica examinează constituția genetică a unui pacient și variantele genetice legate de intoleranțe și predispoziții.

Suplimentele sunt suficiente pentru îmbunătățirea nutriției și a sănătății generale atunci când lipsește o genă. Cei mai mulți pacienți au nevoie de suplimente țintite care completează o dietă inteligentă.

Program Nutritie
Program Nutritie

Programul nutritie personalizata, la Hera Medical Institute

Personalizarea începe cu o anamneză medicală completă și o analiză a stilului de viață, precum și cu un examen legat de nutriție care evaluează pielea, părul și unghiile. Se identifica, de asemenea, sensibilitățile alimentare, care se manifestă prin iritații și dermatită atopică. În cele din urmă, trebuie luate în considerare intoleranțele alimentare, care pot fi descoperite prin intermediul istoricului.

În nutriția personalizată, “dieta” constă în mai mult decât restricționarea aportului caloric și de grăsimi. Se incurajeaza elementele de bază sănătoase. De regula este recomandată o “dietă de flexibilitate” constând în legume verzi, cu frunze, legume crucifere, fructe colorate, flavonoide bio- bogate, precum și proteine și grăsimi sănătoase.

Activitatea fizică joacă, de asemenea, un rol insurmontabil în alimentația personalizată. Mișcarea regulată menține corpul activ, astfel încât mușchii să nu se atrofieze. In prezent, corpul uman este forțat să se adapteze la o creștere de aproape 2000 % a aportului caloric, și nu se poate adapta atât de repede. O creștere a grăsimii stocate și o scădere a activității cardiovasculare cauzează probleme cu somnul, obezitatea și chiar cancerul.

În urma diagnosticului, este elaborat un plan de dieta personalizat alcătuit din nutrienți vitali si un program personalizat de suplimentare într-o abordare multistratificată. Programul este completat cu tratamente estetice, pentru rezultate optime.

Uneori poate fi recomandat un plan personalizat de injecții nutritive intramusculare sau terapia nutrițională intravenoasă, pentru a demara un regim. Suplimentarea orală durează mai mult timp pentru a produce rezultate, determinându-i pe unii pacienți să creadă că sunt neproductivi. Terapia intramusculara si intravenoasa generează schimbări mai rapide. Formulele sunt individualizate. Majoritatea pacienților se simt bine cu tratamentele intravenoase, dar unii se confruntă temporar cu stări de rău și imperfecțiuni ale pielii din cauza introducerii unor co-factori și nutrienți pe care organismul nu i-a mai văzut de luni de zile, dacă nu de ani de zile.

Program Nutritie

Beneficiile nutritiei personalizate

Cele mai semnificative efecte benefice ale nutriției personalizate includ următoarele:

Partener in program nutritie