Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Program Inflammaging

Îmbătrânirea este însoțită de un declin al integrității fiziologice și de o pierdere a capacității de regenerare în multe țesuturi. Disfuncția imunitară și modificările inflamatorii contribuie în mod radical la procesul de îmbătrânire și sunt propagatori esențiali ai deteriorării țesuturilor.

Programul INFLAMMAGING din cadrul HERA MEDICAL INSTITUTE adreseaza masurile care pot reduce inflamația cronică. Inflamația este o cauză majoră a durerii și a disfuncțiilor din organism. Inflamatia sta la baza a numeroase afectiuni cronice si neurodegenerative.

Programul INFLAMMAGING din cadrul HERA MEDICAL INSTITUTE ajută la reducerea inflamației și la îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră.

Program Inflammaging
Program Inflammaging

Inflamatia Cronica

Îmbătrânirea umană se caracterizează prin inflamație cronică, de grad scăzut, care se numește “inflammaging”. Inflamația este un factor de risc extrem de semnificativ atât pentru morbiditate, cât și pentru mortalitate la persoanele în vârstă, deoarece majoritatea, dacă nu toate bolile legate de vârstă au în comun o patogenie inflamatorie. Această inflamație crește semnificativ riscul unor boli precum cancerul, diabetul de tip II (rezistență la insulină), bolile cardiovasculare (ateroscleroză, accident vascular cerebral, infarct miocardic), sarcopenia (pierderea masei musculare), bolile renale, bolile neurogenerative (boala Alzheimer și boala Parkinson).

Ce este programul inflammaging

Programul INFLAMMAGING din cadrul HERA MEDICAL INSTITUTE este conceput pentru a elimina sursa inflamației cronice care cauzează fenomenul Inflammaging și, ulterior, pentru a “reseta” rețelele de control, în scopul de a suprima inflamația cronică. Planul de tratament personalizat acționează in prima inistanţă prin îmbunătățirea stării imunitare. Această stare imunitară îmbunătățită acționează apoi pentru a elimina starea inflamatorie. Odată eliminata inflamatia, se inițiază circuite naturale de reglementare care reduc activarea imunitară cronică (în special imunitatea înnăscută a monocitelor). Studii clinice considera că această resetare permite o îmbătrânire sănătoasă.

Un marker cheie al inflamației este proteina C reactivă (CRP). În mod normal, oamenii nu au CRP în circulație, însă inflamația poate duce la creșterea valorilor CRP. Citokinele proinflamatorii derivate din monocite joacă, de asemenea, un rol important în inflamație. Nivelele ridicate de citokine precum IL-1, IL-6 și TNF-α în serul persoanelor în vârstă sunt asociate cu imbatranire, boala, dizabilitate și mortalitate.

Program Inflammaging
Program Inflammaging

Obiectivul programului Inflammaging la HERA MEDICAL INSTITUTE este acela de a determina reducerea nivelului de CRP și a citokinelor. Prin reducerea acestor markeri, putem reduce susceptibilitatea la bolile legate de vârstă, permițând o îmbătrânire sănătoasă.

Programul INFLAMMAGING din cadrul HERA MEDICAL INSTITUTE este un program de reducere a inflamației, conceput pentru cei care prezinta inflamații cronice ale articulațiilor, pielii sau intestinelor, și iritabilitate.

Programul cuprinde:

  1. EXAMINARE MEDICALĂ – o examinare clinică amănunțită ne permite să avem o imagine completă a stării dumneavoastră actuale de sănătate.
  2. CONSULTAȚIE DIETETICĂ – un element cheie este respectarea consecventă a orientărilor dietetice personale; un plan de dietă personalizat vă ajută la integrarea acestora în viața de zi cu zi.
  3. DIAGNOSTICARE – efectuăm o varietate de teste pentru a determina ce tratamente sunt necesare și în ce măsură vor fi utile pentru dumneavoastră.
  4. PLAN DE TRATAMENT, ce cuprinde:

La HERA MEDICAL INSTITUTE folosim INGREDIENTE INOVATOARE dovedite științific, ale produselor DR. RALUCA HERA | HAUTE COUTURE SKINCARE