Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Control Ginecologic Anual

Un examen ginecologic anual este un control de rutină pentru a vă asigura că sunteți sănătoasă. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru dumneavoastră, deoarece vă poate ajuta să detectați anumite probleme de sănătate, precum și să preveniți apariția altora în viitor – construind o bază de sănătate și bunăstare pentru toate etapele vieții dumneavoastră.

Control Ginecologic Anual
Control Ginecologic Anual

Când ar trebui ca o femeie să își facă primul examen ginecologic?

Prima vizită de sănătate reproductivă a unei femei ar trebui să aibă loc între 13 și 15 ani (această primă vizită este adesea o simplă discuție între pacientă și medic).

Examinările anuale ale sânilor și pelvisului ar trebui să înceapă la vârsta de 19 ani.

Testele Papanicolau pentru preventia cancerului de col uterin, ar trebui să înceapă la vârsta de 21 de ani.

La ce să vă așteptați de la controlul ginecologic anual la HERA MEDICAL INSTITUTE

Indiferent de vârstă, un examen ginecologic anual include:

Control Ginecologic Anual
Control Ginecologic Anual

Examenul ginecologic anual poate include, de asemenea, informații despre ce vaccinuri sunt recomandate în funcție de vârsta și riscurile dumneavoastră. Acestea pot include vaccinul HPV, vaccinul antigripal, vaccinul DiTePer.

Dupa caz, va fi recomandata efectuarea unei mamografii ca parte a examenului ginecologic anual.

Testarea anuală pentru chlamydia și gonoree este recomandată pentru adolescentele și femeile tinere active sexual până la vârsta de 25 de ani.

Testarea de rutină pentru HIV este recomandată pentru toate femeile active sexual începând cu vârsta de 19 ani și până la 64 de ani.

Testarea anuală pentru mycoplasma si ureaplasma este recomandată pentru femeile care se pregatesc sa obtina o sarcina.

Examenul anual la menopauză

Dacă sunteți in premenopauză sau menopauză, examenul anual este in continuare recomandat si el reprezinta o oportunitate valoroasă de a discuta despre opțiunile pe care le aveți pentru gestionarea simptomelor și despre cum să preveniți osteoporoza.

Vă rugăm să vizitați pagina noastră de MENOPAUZA, pentru a afla mai multe despre serviciile pe care le oferim la HERA MEDICAL INSTITUTE.

Control Ginecologic Anual