Cognoscopia reprezinta evaluarea riscului de declin cognitiv.
Cognoscopia este un termen nou care se referă la o evaluare simplă, care utilizează o combinație de teste de laborator și teste cognitive, cu imagistică cerebrală [dupa caz], care identifică factorii care contribuie la declinul cognitiv sau riscul de declin.
Știm cu toții că, atunci când împlinim 50 de ani, ar trebui să facem o colonoscopie pentru a detecta și trata cancerul de colon la timp, evitând astfel cancerul avansat, care pune în pericol viața. Dar ce se întâmplă cu creierul nostru? La fel ca în cazul cancerului de colon, patologia care stă la baza neurodegenerării, inclusiv a bolii Alzheimer, are nevoie de mulți ani – adesea decenii – pentru a se dezvolta, ceea ce asigură o perioadă prodromală extinsă în care putem interveni eficient.
In prezent avem posibilitatea să verificăm riscul și să intervenim cât mai devreme posibil pentru a identifica potentiali factori de risc care contribuie silenţios la patologia neurodegenerativă. Evaluarea cuprinde trei etape.
Cunoașterea reprezinta putere – cunoaşte unde te afli, pentru a-ţi proteja cogniţia pentru anii următori.
La HERA MEDICAL INSTITUTE oferim evaluarea functiei cognitive conform Protocolului BREDESEN®.
Este important să începeți programul cât mai devreme. Studii clinice incheiate recent arata că patologia care stă la baza bolii Alzheimer durează cel puțin un deceniu până la apariția primelor simptome. Aceasta înseamnă că biochimia noastră se schimbă cu 10 ani sau mai mult înainte de a începe să observăm schimbări cognitive. Această lungă perioadă pre-simptomatică ne oferă o perioadă de tranziție importantă în care putem interveni eficient. Primul pas este să cuantificați starea actuală a cogniției dumneavoastră.
Cq sau Coeficientul Cognitiv este o evaluare cognitivă concepută de Dr. Dale Bredesen, creată special pentru a detecta semnele timpurii ale degenerării neurologice. Evaluarea Cq este compusă dintr-un chestionar și o evaluare a sistemului nervos central (care evaluează funcția executivă, viteza de procesare, memoria verbală și vizuală). Scorul Cq este o percentila bazată pe cât de bine vă descurcați în comparație cu persoanele de aceeași vârstă.
In urma evaluarii, veti primi recomandarile noastre personalizate. Pentru aceasta am implementat:
OBIECTIV: Optimizarea sanatatii creierului si prevenirea declinului cognitiv
CE CUPRINDE:
* Reevaluarile de laborator sunt recomandate aproximativ la fiecare 12 luni, pentru a urmări evolutia în cadrul programului de PREVENTIE.
OBIECTIV: Reversia declinului cognitiv in stadiul incipient al bolii Alzheimer
CE CUPRINDE:
* Reevaluarile de laborator sunt recomandate aproximativ la fiecare 6 luni, pentru a urmări progresul în cadrul programului de REVERSIE.
Recomandările de tratament personalizat in cadrul programelor noastre constau în schimbări ale stilului de viață pentru a îmbunătăți metabolismul și alți biomarkeri, care necesită o intervenție pe termen lung. Este important să vă luați un angajament in program, de cel puțin un an, pentru a obtine cel mai bun rezultat.
Programeaza-te acum