Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Augmentare

Prezentare generala

Augmentarea regiunii genitale reprezinta o procedura care conduce la marirea regiunii tratate. Procedura poate fi efectuata cu acid hialuronic sau grasime proprie.

Pentru unele femei, augmentarea in regiunea genitala confera mai multa incredere in sine. Pentru altele, procedura reprezinta o reconstructie a regiunii genitale in urma unor afectiuni, operatii sau traumatisme.

Inainte de a efectua procedura, vom efectua o consultatie extensive si vom discuta despre procedura, riscuri, complicatii si ingrijirea dupa procedura.

Augmentare

Indicatii

Augmentarea in regiunea genitala este indicata in urmatoarele situatii:

Este important sa discutam asteptarile Dvs, astfel incat sa efectuati procedura in deplina cunostinta de cauza referitor la rezultatele realiste posibile.

Riscuri

Riscurile augmentarii in regiunea genitala sunt rare, dar pot include:

Corectia acestor complicatii poate necesita o reinterventie, iar uneori poate fi necesara indepartarea materialului sau un retuş.

Dupa procedura de augmentare vor fi necesar un control precum si proceduri complementare la intervale regulate.

Pregatirea pentru procedura de augmentare

Consultatia initial ava determina asteptarile si preferintele Dvs – marimea, aspectul regiunii care va fi augmentata. Va vom descrie diferite procedure si vav om arata imagini similare.

Veti semna un consimtamant informat.

  • Augmentarea in regiunea genitala nu va impiedica lasarea tesuturilor. Ar putea fi necesar si un lifting al regiunii, suplimentar augmentarii.
  • Augmentarea nu este o procedura cu efect permanent, pe viata. Augmentarea cu acid hialuronic poate persista 1-2 ani, iar augmentarea cu grasime proprie 5-10 ani. Regiunea genitala va continua sa imbatraneasca, sa se lase, iar factori cum ar fi cresterea in greutate sau pierderea de greutate, pot schimba aspectul regiunii augmentate. Acest lucru necesita reinterventie.
  • Augmentarea poate fi deteriorata in cazul nasterii pe cale vaginala.
  • Procedura de augmentare a regiunii genitale nu este acoperita de asigurarea medicala obligatorie. In unele cazuri, cum ar fi augmentarea de reconstructie dupa operatii sau cancer, procedura ar putea fi acoperita de asigurare.
  • Pot fi necesare reinterventii – retuşuri, dizolvarea nodulilor, remodelarea zonei conform asteptarilor Dvs.
  • In continuare este recomandat controlul ginecologic anual, screening.


Inainte de procedura sunt necesare un consult ginecologic si un test Papanicolaou. De asemeni este recomandata intreruperea administrarii anumitor medicamente inainte de procedura, cum ar fi Aspirina, pentru a minimiza riscul de sangerare.

Este recomandata intreruperea fumatului, atat inainte cat si dupa procedura.

Augmentarea regiunii genitale este efectuata in regim ambulator in clinica. Veti merge acasa in aceeasi zi. Procedura nu necesita spitalizare.

Procedura se efectueaza sub anestezie locala, dar ea poate fi efectuata si sub anestezie generala. In cadrul consultatiei pre-interventionale, vom discuta aceste optiuni.

Rezultate

Augmentarea in regiunea genitala poate modifica marimea si forma regiunii tratate. Procedura poate imbunatati imaginea de sine si increderea in sine. Asteptarile trebuie sa fie realiste, nu va asteptati la perfectiune.

Regiunea genitala va continua sa imbatranesca dupa augmentare. Ingrasarea sau slabirea pot altera aspectul zonei. In cazul in care deveniti nemultumita de aspectul regiunii genitale, puteti apela la o noua procedura sau la un retuş, pentru a corecta defectele.

Augmentare