PPP

Papule Perlate Peniene

Ce sunt Papulele perlate ale penisului

Papulele perlate peniene (PPP) sunt excrescente inofensive rotunjite sau mici, care se găsesc în apropierea capului penisului. Acestea se dispun de obicei în rânduri și arată ca niște pete albe sau chiar perle. De asemenea, acestea pot avea un aspect galben sau rozaliu. Ele sunt benigne (nu sunt cancerigene). Papulele perlate ale penisului sunt rareori întâlnite pe axul penisului.

Papulele perlate ale penisului nu reprezintă o infectie cu transmitere sexuala. Cu toate acestea, dacă sunteți activ sexual, este important sa stabiliți o programare la medic pentru a vă asigura că umflăturile sunt papule perlate peniene și nu altceva.

PPP

INFORMATII

14-48 % dintre barbati din intreaga lume pot prezenta papule perlate peniene pe parcursul vieții lor. Este mai frecventă în rândul persoanelor de culoare și a persoanelor cu penisuri necircumcizate. Aceste umflături apar adesea în timpul pubertății târzii. Unele dintre papule pot dispărea pe măsură avansarii in varsta.

Nu există simptome, cu excepția apariției umflăturilor. Dacă aveți simptome suplimentare, ar trebui să vă adresați medicului, mai ales dacă sunteți activ sexual.

Simptomele suplimentare în cazul umflăturilor de pe penis ar putea include:

  • Durere sau arsură în timpul urinării
  • Scurgere de la umflături sau de pe penis
  • Mâncărime
  • Sângerare

Nu se cunoaste cauza ce determină formarea papulelor perlate peniene doar la unii barbati. O ipoteza este aceea ca ele reprezinta părți vestigiale ale anatomiei – părți care au avut cândva un rol, dar care nu mai au.

Nu. Nu le poți lua de la nimeni și nu poți infecta pe nimeni altcineva daca că le ai.

Papulele perlate ale penisului se diagnosticheaza prin simpla examinare. Diagnosticul poate fi confirmat prin examinarea țesutului sub un instrument portabil de tip microscop, numit dermatoscop.

Stabilirea unui diagnostic corect de papule perlate la nivelul penisului vă va oferi, atât dumneavoastră, cât și oricăror parteneri sexuali, siguranta în ceea ce privește bolile cu transmitere sexuală.

Cu ajutorul unui dermatoscop, medicul poate face clar diferența intre papulele perlate ale penisului și molluscum contagiosum sau verucile genitale. Spre deosebire de papulele perlate ale penisului, verucile genitale sunt cauzate de o tulpină a virusului papiloma uman [HPV], care poate fi transmis pe cale sexuală.

În majoritatea cazurilor, papulele perlate ale penisului nu necesită tratament. De obicei, acestea nu provoaca simptome. În cele mai multe cazuri, este suficientă prezentarea la medic pentru confirmarea diagnosticului.

Cu toate acestea, unele persoane sunt extrem de jenate sau îngrijorate de umflături. În aceste cazuri, pot fi folosite mai multe metode de tratament: crioterapia sau terapia cu laser, pentru a îndepărta papulele perlate de la nivelul penisului.

Nu există tratamente recomandate la domiciliu pentru papule perlate peniene. Nu sunt recomandate remedii traditionale. Nu încercați să tăiați singur papulele perlate ale penisului.

Nu puteți preveni formarea papulelor perlate ale penisului. În prezent, nu știm de ce unii oameni le au și alții nu. Singurul lucru care pare să apară ca factor comun este circumcizia. Papulele perlate ale penisului sunt mai frecvente dacă nu ești circumcis.

Perspectivele pentru papule perlate peniene sunt excelente. Această afecțiune nu este gravă. Nu există riscuri pentru sănătate dacă aveți papule perlate ale penisului. Ingrijirea nu necesita masuri speciale.

Este recomandat să consultați medicul dacă aveți orice tip de durere sau umflătură sau schimbare inexplicabilă pe pielea penisului.