Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lifting cu fire

Informatii

Lifting-ul vaginal cu ajutorul tehnologiei APTOS™ este indicat pentru repararea defectelor functionale si cosmetice ale perineului si vaginului, datorate largirii excesive a deschiderii vaginale. Aceste probleme rezulta de regula in urma nasterii pe cale vaginala, a inciziilor si suturilor perineale la nastere.

Majoritatea pacientelor decid sa efectueze procedura datorita unei vieti sexuale deteriorate, cauzata de senzatia de vagin “larg”, de regula asociata si cu defecte cosmetice ale zonei perineale.

Aceasta interventie este efectuata insa si femeilor care nu au nascut pe cale vaginala sau care au nascut pe cale vaginala dar nu au fost taiate si cusute la nastere. Pacientele cu deschidere vaginala larga se plang frecvent de secretii vaginale abundente care irita zona vulvara si perineala, produc leziuni cutanate si infectii secundare la nivelul regiunii genitale. Interventia cu fire APTOS poate rezolva cu succes aceste probleme. 

Lifting cu fire
Lifting cu fire

APTOS™ – firele de sutura inovative pentru lifting-ul genital

APTOS™ sunt fire de sutura complet resorbabile, cu o compozitie speciala atat din punct de vedere al materialului cat si al structurii, concepute pentru interventiile plastice ginecologice.

APTOS™ permite o abordare minim invaziva si foarte eficienta a unei probleme extrem de comune in randul femeilor. Cu ajutorul sau se poate realiza ingustarea introitului vulvo-vaginal, imbunatatindu-se astfel estetica si functionalitatea zonei genitale la nivelul deschiderii vaginale, pe care practic o micsoreaza.

Indicatiile procedurii sunt:

Interventia de lifting in regiunea genitala este una revolutionara in comparatie cu metodele chirurgicale folosite in trecut in domeniul rejuvenarii musculaturii perineale la femeie. Interventia consta in aplicarea unor suturi speciale, resorbabile, la nivelul perineului, labiilor, sau vaginului, utilizand firele de sutura patentate APTOS™. Efectul de lifting asupra tesuturilor este facilitat de mici ancore dispuse bidirectional pe firele de sutura.

 • deschidere vaginala larga
 • musculatura perineala deficitara sau hipotona
 • defecte musculare perineale anatomice sau functionale dupa nasterea pe cale vaginala sau dupa operatii
 • incontinenta urinara
 • cistocel
 • rectocel
 • imbunatatirea confortului si functionalitatii vaginului si perineului
 • ingustarea deschiderii vaginale
 • imbunatarirea esteticii si functionalitatii zonei genitale externe
 • tehnica minim invaziva
 • vindecare si recuperare rapida dupa interventie, in cateva zile
 • nu necesita spitalizare
 • efecte de lunga durata

 

Interventia de lifting cu fire confera rezultate imediate: ingusteaza deschiderea vaginala si corecteaza defectele estetice. Firele de sutura aplicate in cursul interventiei produc o reactie de fibroza, care reprezinta un “vector secundar de lifting” ce permite efecte de lunga durata, chiar si dupa resorbtia firelor.

 • inflamatii acute ale vaginului si perineului
 • tulburari de coagulare
 • sangerare vaginala sau menstruatie
 • cancer genital
 • sarcina si lauzie

Interventia incepe cu o discutie, dupa caz, in prezenta partenerului, si cuprinde, printre altele, abordarea problemelor legate de viata intima actuala si asteptarile dupa interventie. Se furnizeaza informatii referitoare la posibilele consecinte ale interventiei asupra vietii sexuale si se stabilesc preferintele privind marimea deschiderii vaginale dupa interventie. Toate aspectele sunt mentionate in Consimtamantul Informat, care va trebui studiat cu atentie si semnat inaintea interventiei.

Inainte de a lua decizia de efectuare a interventiei, se va discuta istoricul medical si se va proceda la un consult ginecologic. Pentru a putea efectua interventia de lifting genital cu fire, este necesara prezentarea unui rezultat actual al citologiei Papanicolaou.

Perioada optima pentru efectuarea interventiei este prima jumatate a ciclului menstrual.

Practic, se aplica mai multe fire de sutura, cu ajutorul unor ace, la nivelul tesutului subcutanat, muschilor perineali sau mucoasei vaginale. Dupa plasarea firelor si strangerea suturilor, procedura este incheiata. In cazurile cu defecte perineale mai mari sunt necesare mai multe fire, sau mai multe proceduri.

Interventia este efectuata sub anestezie locala sau anestezie generala intravenoasa in regim de chirurgie de o zi.

Recuperarea dupa interventia de lifting genital este scurta, iar reluarea activitatii curente se poate face dupa cateva zile. Activitatea sexuala poate fi reluata dupa 6 saptamani. Pana la urmatoarea menstruatie vor fi prescrise produse dezinfectante cu aplicatie locala.

2-3 zile dupa interventie sunt de evitat pozitia sezanda timp de multe ore si activitatea fizica intensa.

Nu este recomandata utilizarea tampoanelor vaginale timp de 2 saptamani dupa operatie.

Complicatiile dupa procedura de lifting genital sunt foarte rare si constau de regula in sangerare redusa, infectii usoare sau exteriorizarea capetelor firelor. Aceste complicatii nu pun in pericol sanatatea sau viata. Nu au fost raportate complicatii severe dupa o astfel de procedura.