Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mezoterapie (Mezolifting)

Mezoterapia zonei intime ( Mezolifting)

Mezoterapia intimă este o procedura de cosmetologie estetica ginecologica, bazata pe injectarea intradermica a unor produse specifice la nivelul zonei intime (perineu, vulva, pubis si clitoris, vagin) in scopul ingrijirii pielii si mucoaselor, precum si pentru corectarea deficientelor existente.

Mezoterapie (Mezolifting)

INDICAȚII

CONTRAINDICAȚII

Mecanism de actiune

Se pot utiliza un singur preparat (monopreparat), sau o combinație de mai multe componente (mezococktail). Procedura activeaza circulația sangvină in zona, îmbunătățind astfel procesele de regenerare, metabolismul celular, reînnoirea pielii si mucoaselor, aspectul și elasticitatea, culoarea și textura, in ansamblu confera un aspect intinerit. Procedura necesita mai multe sedinte. La fiecare sedinta se injecteaza substanțe active, vitamine, minerale și oligoelemente, care ajuta la menținerea în mod natural a tonusului, elasticitatii și fermitatii tesuturilor. După finalizarea curei principale de mezoterapie, se recomandă tratament de menținere, de 1-2 ori pe an.

Mezoterapie (Mezolifting)

PROCEDURA

Înainte de procedură, se aplica o cremă anestezică. Apoi, se efectueaza injectarea. Produsul se injectează intradermic la o adâncime de 0,5-1,5 mm folosind o seringă sterilă cu un ac scurt foarte subtire. După procedură, se aplică o cremă specială cu efect calmant. Procedura împreună cu anestezia dureaza circa 40 de minute. Se recomanda 4-10 ședințe, la interval de 5-7-14 zile, in functie de tipul problemei și zona de corecție.

Nu este recomandata administrarea de Aspirină și alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene care au efecte analgezice, antipiretice și antiinflamatorii. Acest lucru va reduce riscul de vânătăi la locul injectării. Dupa caz, pentru prevenirea unui episod de herpes genital, se recomandă începerea unui tratament de 10 zile cu Aciclovir: 3 zile înainte de procedura si 7 zile dupa procedura.

Acasă, se recomandă îngrijirea blândă, care include:

  • Curățare delicată;
  • Aplicarea unei creme cu efect antiinflamator, de 1-2 ori pe zi;
  • Protecția pielii împotriva razelor ultraviolete și a substanțelor chimice;
  • După ședințele de mezoterapie, timp de 1-2 zile, pot persista umflarea și roșeața la locurile de injectare, in acest caz va vom recomanda o crema specifica;

Mezoterapia zonei intime, sau mezolifting, favorizează demararea proceselor de regenerare. Tesuturile sunt saturate cu un elixir de nutrienți și vitamine, aminoacizi și microelemente benefice, având ca rezultat:

  • întinerirea organelor genitale
  • îmbunătățirea culorii
  • îmbunătățirea elasticitatii

 

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că mezoterapia, ca orice altă procedură cosmetică din medicina estetică, nu funcționează ca un miracol. Prin urmare, cu cât mai devreme începeți prevenirea modificărilor legate de vârstă sau tratamentul acestora, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile. Rezultatele tratamentelor și mezoterapiei răspund tuturor așteptărilor – le veți observa după 3-4 ședințe.