Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

PRP

Injecțiile cu plasmă bogată în trombocite (PRP) sunt din ce în ce mai populare pentru o varietate de afecțiuni, de la leziuni sportive la căderea părului. Tratamentul folosește propriile celule sanguine ale pacientului pentru a accelera vindecarea într-o anumită zonă.

Ce trebuie sa stii

Tratamentul cu PRP poate contribui la vindecarea rănilor în cazul traumatismelor și a leziunilor in orice zona a corpului. Tehnica poate aborda alopecia [chelia] de tip masculin, poate stimula creșterea transplanturilor de păr și poate îmbunătăți alte proceduri cosmetice.

Rezultatele tratamentului cu PRP sunt cele mai vizibile după câteva săptămâni și nu sunt permanente; de regula sunt necesare mai multe sedinte de injectare.

Deoarece tratamentele utilizează țesuturile proprii ale pacientului, injecțiile cu PRP sunt sigure și pot fi administrate izolat sau in asociere cu alte proceduri.

PRP

CE ESTE PRP [PLASMA BOGATĂ ÎN TROMBOCITE]

Plasma bogată în trombocite este formată din două elemente: plasmă, sau partea lichidă a sângelui, și trombocite, un tip de celule sanguine care joacă un rol important în procesul de vindecare în tot corpul. Trombocitele sunt binecunoscute pentru abilitățile lor de coagulare, dar conțin și factori de creștere care pot declanșa reproducerea celulară și pot stimula regenerarea sau vindecarea țesuturilor în zona tratată.

Pentru a obtine plasmă bogată în trombocite, este necesara recoltarea unei probe de sânge de la pacient și introducerea ei într-un dispozitiv numit centrifugă care rotește rapid proba, separând celelalte componente ale sângelui și concentrând trombocitele în plasmă.

După obtinerea plasmei bogate în trombocite din proba de sânge, soluția respectivă este injectată în zona de tratament. Ideea este de a crește concentrația de bioproteine sau hormoni specifici, numiți factori de creștere, într-o anumită zonă pentru a accelera procesul de vindecare si regenerare.

Mecanismul care stă la baza injecțiilor cu PRP nu este complet elucidat. Studiile arată că, concentrația crescută a factorilor de creștere din plasma bogată în trombocite poate stimula sau accelera procesul de regenerare si vindecare.

Injecțiile de PRP sunt utilizate cu scop preventiv anti-aging sau cu scop terapeutic. Astfel, PRP este utilizat intr-o serie de afecțiuni, dar si in proceduri dermato-estetice.

La HERA MEDICAL INSTITUTE, principalele aplicatii ale PRP includ:

O injecție de PRP este o procedură cu risc scăzut și, de obicei, nu provoacă efecte secundare majore. Procedura implică o prelevare de sânge, așa că trebuie să vă asigurați că sunteți hidratat și că ați mâncat înainte pentru a preveni senzația de amețeală. După procedură, este posibil să aveți unele dureri și vânătăi la locul injectării.

Deoarece injecțiile cu PRP sunt alcătuite din propriile celule și plasmă, riscul unei reacții alergice este mult mai mic decât în cazul altor medicamente injectabile.

Riscurile mai puțin frecvente ale injecțiilor cu PRP includ:

  • Sângerare
  • Leziuni ale țesuturilor
  • Infecție
  • Leziuni ale nervilor