Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Evaluare Nutrigenetica & Nutrigenomica

Nutrigenomica reprezinta studiul efectului nutriției sau al componentelor dietetice asupra genomului celulelor și țesuturilor. Domeniul larg de aplicare al nutrigenomicii implică studierea efectului nutriției sau al componentelor dietetice asupra structurii, integrității și funcției ADN.

Nutrigenomica ofera informatii despre mecanismele prin care nutriția afectează căile metabolice. Ulterior, acestea pot fi folosite pentru a determina agenții chimici naturali din alimente care ar putea preveni apariția unor boli precum obezitatea, diabetul de tip 2 și cancerul.

Testarea nutrigenomică ajută la identificarea și evaluarea markerilor genetici pentru a dezvolta recomandări care să ajute o persoană să atingă nivelul de energie si bunastare pe care și-l dorește. Profilul dumneavoastră nutrițional va ajuta la determinarea raportului ideal de proteine, carbohidrați și grăsimi de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a vă menține sănătatea și greutatea ideală.

Evaluare Nutrigenetica & Nutrigenomica

Care este diferența dintre Nutrigenetică și Nutrigenomică

Influența nutrienților asupra expresiei genelor se numește nutrigenomică, în timp ce răspunsul genelor la nutrienți si la componentele dietetice, se numește nutrigenetică.